JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nanoradio tar in 187 miljoner kronor
Kistaföretaget Nanoradio, som utvecklat en liten och strömsnål wlan-lösning, får ytterligare 187 miljoner kronor i riskkapital.
– Det här visar att man tror på att vi kan behålla vår konkurrenskraft, säger Nanoradios vd och grundare Pär Bergsten till Dagens Industri.

De tidigare investerarna Nordic Venture Partners, Teknoinvest, Industrifonden och Innovacom stoppar in ytterligare 93,5 Mkr. Lika mycket kommer från norska Ferd Ventures, som blir ny delägare.

Nanoradio som grundades i mars 2004 har tidigare tagit in 169 miljoner kronor på två riskkapitalvändor. Företaget har idag 74 anställda. Omsättningen i fjol låg på några miljoner kronor och prognosen för i år är några tiotals miljoner kronor. 2008 ska den ha växt till hundratals miljoner kronor, enligt Pär Bergsten som siktar på att ta 10 procent av världsmarknaden för inbyggd trådlös lan.

Företaget har hittills redovisat beställningar från bland annat koreanska Iriver, spanska Blusens och halvledartillverkaren Sharp. Men företagets kretsar finns också i ett antal mobiltelefoner.

– Vi har visat goda kommersiella resultat och har blivit utvalda av flera av de tio största mobiltelefontillverkarna. Vi har gjort flera stora affärer som inte är offentliga än, men som är en anledning till att vi fått det här förtroendet", säger Pär Bergsten till Dagens Industri.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)