JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth SIG inlemmar Wibree Forum
Styrgruppen för den trådlösa tekniken Bluetooth gör gemensam sak med Wibree Forum, den grupp som driver på den av Nokia lanserade tekniken Wibree för extremt strömsnål Bluetoothliknande kommunikation på korta avstånd. Wibree blir därmed inom ett år en del av Bluetooth.
Standarden för Wibree kommer att integreras med kommande versioner av Bluetooth, som därmed får en extremt strömsnål version med garanterad interoperabilitet. Det är den viktigaste konsekvensen av att Bluetooth SIG - Special Interest Group - nu låter Wibree Forum bli en fusionerad del av sällskapet.

Nokia donerar samtidigt alla rättigheter kring Wibreespecifikationen till Bluetooth SIG. Den nya standarden - kallad Bluetooth ULP (Ultra Low Power) väntas bli färdig inom ett år.

Bluetooth SIG, som har 8 000 medlemmar, är det organ som äger specifikationen och varumärket Bluetooth, och som koordinerar utvecklingsarbetet.

Wibree Forum är den företagsgrupp som Nokia samlat kring tekniken Wibree, en av företaget utvecklad lågspänningsversion för Bluetooth tänkt för avstånd upp till någon meter. Wibree lanserades i oktober i fjol, se artikel (länk) . Wibree Forum har i dagsläget ett tiotal medlemmar, däribland halvledarbolagen Nordic Semiconductor, CSR och ST Microelectronics.

CSR säger sig redan ha såväl förhandsexemplar som kunder för den nya tekniken, och har lovat bred lansering av produkter för Bluetooth ULP inom ett år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)