JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ytterligare 40 miljoner till Movimento
Göteborgsföretaget Movimento, som utvecklar diagnos- och programmeringsverktyg för elektroniksystem i fordon, tar in 40 miljoner kronor i en andra riskkapitalvända.
- Pengarna går främst till att bygga upp marknaderna i Japan, Tyskland och Sydkorea, säger företagets vd Joachim Fritzon till Dagens Industri.

Movimentos produkter kan i princip användas i alla faser av fordonets livscykel, från utvecklingsarbetet till serviceverkstäderna. Produkterna kan hantera runt 20 databussar inklusive Can, Most, Lin och Flexray.

I utvecklingsfasen kan produkterna användas för att emulera delar av systemet som inte är klara men det kan också logga och tidsmärka trafiken på de olika bussarna, användas för felsökning eller injicera fel. Produkterna kan också användas för att ladda programvara i det löpande bandet eller så sent som i bilhallen innan kunden hämtar ut bilen.

- Programvaran baseras på forskning från Chalmers och vi kör den i en DSP, berättade Jochim Fritzon för Elektroniktidningen i februari i fjol (se artikel) när Movimento fått 30 miljoner från riskkapitalbolaget Eqvitec.

Den här gången har Eqvitec fått med sig Industrifonden som investeringspartner. Företagen satsar ungefär 20 miljoner kronor vardera.

Movimento grundades 2003 och har idag 45 anställda. Omsättningen 2005 låg på 18 miljoner kronor, i fjol hade den ökat till 33 miljoner kronor och prognosen för i år är över 60 miljoner kronor
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)