Trots att temat måste anses smalt så hade ett hundratal personer lockats dit, varav ett tiotal internationella gäster. De flesta besökarna kom från Ericsson men även representanter från andra rf-intensiva företag som Sony Ericsson, Saab, Huawei och Åkerströms fanns på plats. Därtill fanns företrädare för de flesta tekniska universitet i Sverige.
Det tjugotal föredrag som hölls visar att kompetensnivån på området är mycket hög i Sverige. Varje talare fick blott 20 minuter på sig, men de flesta lyckades ändå skapa en bitvis skarp dialog med den minst lika kunniga åhörarskaran. Sällan har så intensiva debatter förts offentligt på så hög nivå om så smala områden som LDMOS, Mimo-arkitekturer, effektförstärkardesign eller analys- och simuleringsmetodik för rf-komponenter.
Evenemanget i Gävle konkurrerar delvis med det av Chalmers årligen arrangerade Gigahertzsymposiet, som brukar ha liknande omfång och upplägg. Inriktningarna är dock lite annorlunda - Gävle fokuserar på mät och test, medan Chalmers är mer generell rf- och mikrovågsteknik.
Gävles rf-mätcenter har anslag på cirka 8 miljoner kronor i år på främst tre forskningsprojekt; rf-mätningar för framtidens effektförstärkare, tillförlitlig trådlös maskin-till-maskinkommunikation samt test och verifiering av antenner. Att högskolan genomför satsningen på centret är förstås till stor del för att stödja Ericsson, som ju både bedriver utveckling och produktion av radiobasstationer i staden.