JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nanoradio femma på ranking
När analysföretaget ABI Research rankar leverantörer av wifi-kretsar kommer svenska Nanoradio på femte plats. Broadcom, som är störst på denna marknad, toppar listan.
Nanoradio hamnar i fint sällskap när ABI Research rankar de ledande företagen inom kretsar och krets-set för wifi. Broadcom leder ligan, följda av Atheros, Marvell och Intel. Men därefter kommer Pär Bergstens Kistabaserade Nanoradio, före storheter som Metalink, Comsis, Qualcomm, Texas Instruments och Cambridge Silicon Radio.

ABI Research gör mer än att bara mäta företagens omsättning. Analytikerna har besökt alla bolagen, intervjuat nyckelpersoner och gett sig på att försöka ranka såväl bolagens innovationsförmåga som deras förmåga att lyckas på marknaden. Rankingen uppstår genom att dessa två kriterier jämförs med hjälp av minsta kvadratmetoden.

Under "innovation" räknar analytikerna in prestanda som kretsstorlek, strömförsörjning och integrationsmöjligheter. Att lyckas på marknaden innebär i detta sammanhang inte enbart försäljningssiffror, utan även sådant som lyckad indesign hos nyckelkunder.

- Broadcom gör inte de minsta eller de strömsnålaste kretsarna, men de är innovativa på alla punkter vi tittat på, och bolaget är marknadsledande, säger analysikern Philip Solis i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)