JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow öppnar inbyggnadsavdelning
Distributören Arrow dedikerar en del av sin verksamhet till inbyggda system, under namnet Advanced Embedded Solutions. Avdelningen ska ta hand om displayer, industridatorer, maskinkommunikation, kraftaggregat och operativsystem.
Tanken bakom omdispositionen är att föra samman Arrows kompetens, teknik och produkter inom inbyggda system och på så sätt skapa lösningar för kunder som väljer att köpa större delsystem i stället för att göra allt själva. Företaget försäkrar att dess nuvarande komponentindelade grupper ska fortsätta leverera produkter och teknikstöd precis som tidigare.

I sortimentet för Arrow AES, som namnet blir, ska ingå produkter som LCD-displayer, systemmoduler, minnen, strömförsörjningsaggregat för såväl AC/DC som DC/DC. Därtill ska avdelningen ta hand om produkter för maskin-till-maskinkommunikation som Bluetooth, Zigbee, wlan och ISM-radio, samt tillhörande komponenter som antenner och styrenheter. Operativsystem som Windows Embedded ingår också, liksom programutvecklingsverktyg. Konfigureringstjänster och utbildning ska även finnas med.

Avdelningen får en europeisk organisation under ledning av Chris McAneny.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)