JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Falska komponenter har blivet ett allt större gissel inom den globala elektronikindustrin. Nu höjer den brittiska industriorganisationen Intellect rösten och vill att myndigheterna i landet inför hårdare kontroller, likt USA.
Den brittiska tullen och importkontrollen har misslyckat i uppdraget att få fatt på den allt större tillströmningen av falska komponenter till landet, hävdar den brittiska industriorganisationen Intellect.

– Idag gör man väldigt lite för att stoppa den ökande strömmen av smart fejkade falska komponenter, ofta från Kina och Östeuropa, säger Henry Parker på Intellect till sajten Electronic Weekly.

Han ser det som ett stort problem för hela den brittiska elektronikindustrin, då de falska komponenterna finns i hela försörjningskedjan. Den som inte beställer sina komponenter direkt från en tillverkare eller via en seriös distributör kan inte vara säker på vad som döljer sig innanför skalet, är budskapet.

Nu vill Intellect att Storbritannien följer i USA:s fotspår och inför motsvarande kontroller för att stoppa den olagliga införseln.

– I USA har men redan insett hotet och vidtagit åtgärdat för att adressera det. Hittills har man genom denna inspektion hejdat falska komponenter till ett värde av 70 miljoner dollar att komma in i USA, säger Henry Parker.

Faktum är att den amerikanska branschorganisationen NEDA (National Electronic Distributors Association) i fjol pekade ut problemet med falska komponenter som det största hotet mot landets komponentförsörjning.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)