JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Oweba och Ornatus skiljs åt

Kontraktstillverkaren Owebas produktionschef, Mats Lundström, har köpt företaget från tidigare huvudägare och vd Erik Dahlgren. Dahlgren ska framöver helt koncentrera sig på agenturverksamheten i Ornatus.
Distributören Ornatus och kontraktstillverkaren Oweba har varit ett tandempar i många år, båda till större delen ägda av Erik Dahlgren som även varit vd i båda bolagen. Nu går de två dock skilda vägar, då produktionschefen Mats Lundström tar över både huvudägarskap och vd-stol i Oweba, medan Erik Dahlgren fokuserar sin kraft på agenturverksamheten i Ornatus.

- Det var dags att göra en förändring. Vi har ett par stora projekt på väg in på Ornatus som jag vill kunna ägna all min energi och tid åt, säger Erik Dahlgren.

- Oweba har tagit lite mer tid än Ornatus, i första hand eftersom det företaget har haft mer personal, berättar han.

Mats Lundström ser framtiden an med tillförsikt:

- Vi hade väl lite tur med timingen och har precis fått ett par nya ordrar, rätt stora med våra mått mätt. Det rör sig om både befintliga och nya kunder, säger han.

Den första förändringen han tänker genomföra är ett namnbyte på företaget. Ett förslag är inlämnat till PRV och besked väntas inom kort.

- Vi kommer också att tajta upp organisationen en aning och fokusera än mer på Mälardalen, vårt närområde, där vi redan har 90 procent av kunderna, säger Mats Lundström.

Skilsmässan fullbordas då Ornatus inom några månader flyttar från de gemensamma lokalerna på Överby Gård i Sollentuna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)