JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den tyska DRAM-tillverkaren Qimonda är i ett mycket trängt läge. Infineon vill minska, gärna avsluta, sitt ägande i det förlusttyngda minnesföretaget som ingen sägs vilja ha.
Både Infineon och den blödande DRAM-industrin skulle må betydligt bättre av att Qimonda lades ner. Det påstår Malcolm Penn, vd på analysföretaget Future Horizon, till nyhetssajten EE Times.

– Det finns absolut inga kommersiella, marknadsmässiga, affärsmässiga, tekniska eller konkurrenskraftiga anledningar för någon att köpa Qimonda. Även om man fick betalt för att ta hand om Qimonda vore det dåraktigt att överväga ett sådant alternativ, säger Malcolm Penn.

Infineon äger 77,5 procent av Qimonda, men företaget vill reducera sitt ägande till under 50 procent inom det närmaste året. Så sent som i september sålde Infineon av en del av sitt ägande i Qimonda, men enligt företagets vd Wolfgang Ziebart åsamkade affären företaget en nettoförlust på 84 miljoner euro.

– Industrin i sin helhet skulle vinna enormt mycket på att Qimonda bara lades ner. Dagens problem i DRAM-industrin beror på överkapacitet. Om en tillverkare försvann skulle situationen förbättras markant, säger Malcolm Penn.

Samtidigt måste man komma ihåg att om Infineon likviderar Qimonda så kommer Infineon trots allt att få bekymret att ta hand minnestillverkarens kvarlåtenskap och över 13 000 anställda.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)