JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Carly Fiorina, den förre vd:n för Hewlett-Packard, syns enligt Wall Street Journal allt oftare tillsammans med den republikanske presidentkandidaten John McCain. Enligt tidningen finns hon med bland de hetaste namnen till att nomineras som McCains vicepresidentkandidat i valet.

Carly Fiorina har ingen formell politisk bakgrund, men har sedan hon mot sin vilja tvingades lämna vd-posten för Hewlett Packard 2005 ägnat mycket tid åt det republikanska partiet i USA. Bland annat är hon är ordförande i en partikommitté med uppgift att dra in kampanjpengar och förmå folk att gå till valurnorna. Hon har också i flera sammanhang pläderat för vikten av att öka antalet immigranter med så kallade H1-B-visum.

Tillsammans med Ciscos vd John Chambers och E-bays förre chef Meg Whitman utgör hon därtill ett informellt teknikindustriråd som stöder McCain. Och han har i sin tur ofta påpekat vikten av att ledare från näringslivet finns med i den inre politiska kretsen.

- De här människorna har gjort så mycket för Amerika. Jag kommer att be dem tjänstgöra, sa McCain nyligen i ett tal i Washington med tydlig syftning på den trion.

Wall Street Journal konstaterar att av de tre är Fiorina den mest synligt aktiva, och hävdar att hon finns med på "korta listan" över personer som McCain vill ha som vicepresidentkandidat. På sistone har hon bland annat deltagit på McCains valturnéer i Alabama, Ohio, Kentucky, Arkansas, New York och Minnesota samt på en busstur i Appalacherna där hon och McCain enligt uppgift sjöng duett i kampanjbussen.

Carly Fiorina är mest känd för att hon lyckades få till stånd samgåendet mellan HP och Compaq, trots motstånd från inflytelserika personer i båda lägren, framför allt styrelseledamoten Walter Hewlett, son till HP-grundaren William Hewlett. Wall Street Journal konstaterar att den affären hade många likheter med politiskt kampanjarbete.

När hon tvingades sluta efter ett bråk med styrelsen fick hon ett avgångsvederlag på 21 miljoner dollar.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)