JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 26 februari 2020 VECKA 09
Komponentmäklaren Rotakorn öppnar kontor i Stockholm, med stor sannolikhet i Kista. Två personer har redan anställts. Målet är att få resurser till fler kunder samt expandera i Skandinavien.
– Vi har haft behov av att expandera i 18 månader. Som det är nu hinner vi enbart ta hand om de kunder som vi redan har, säger Peder Olausson, vd och ägare av Rotakorn.

Till en början var tanken att expandera i Åtvidaberg, där företaget har huvudkontor, men trots idogt letande har det inte gått att hitta någon person att anställa som passar in i företagets kravspec.

– Därför har vi tagit steget till Stockholm. Där är det lättare att hitta personer med branschvana, vilket är oerhört viktigt då vi jobbar i en komplicerad bransch. Kunderna måste känna trygghet, säger Peder Olausson.

Nu har företaget också lyckats knyta till sig två personer – Tina Teglhöj och Peter Berglund – som båda har gedigen erfarenhet från komponentbranschen med i bagaget. Tina Teglhöj arbetade senast på ehandelsbolaget Partminer, medan Peter Berglund tidigare bland annat varit på komponentdistributören Arrow.

I april blev det klart att Rotakorn börjar distribuera kretsar från Rochester Electronics, en av världens största producenter av utgående kretsar. Tanken är att Peter Berglund ska vara med och ta ansvar för att bygga upp den verksamheten framöver.

– Vi vill också stärka oss i Skandinavien. Tina är från Danmark, vilket är en fördel i det sammanhanget, och i nuläget talar vi med ytterligare en person om anställning som har goda kontakter i Finland, säger Peder Olausson.

Exakt var i Stockholm kontoret hamnar är inte klart.

– Vi tittar på lokaler just nu och vårt önskemål är att vara i Kista. Där finns lokaler lediga så det ska nog ordna sig. Lokalfrågan ska vara klar i denna månad och sedan är vår plan att öppna kontoret senast den första augusti, säger Peder Olausson.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)