JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 24 september 2020 VECKA 39
IMS Research rapporterar om en förväntad nedgång för nätverksvideomarknaden. De senaste årens rapporter har visat på 40 procents tillväxt till skillnad från 30 procent för 2008 som nu prognostiseras. Detta innebär att tillväxten sannolikt avtar för svenska Axis och att utvecklingsarbetet i övergången från analoga till digitala nätverksvideoprodukter blir lidande.

Analyshuset IMS Research säger i en pressrelease att tillväxten gällande nätverkvideoprodukter kommer att minska. Indikationerna bekräftas i en pressrelease från svenska Axis, marknadsledare inom nätverksvideo, som har sett tendenser bland annat i USA på att försäljningen inte expanderar enligt plan.

IMS har under många år förutspått att marknaden för installationer av nätverksvideoprodukter kommer att ha en årlig tillväxt på 40 procent. Nu ser det inte lika ljust ut längre. IMS spår tillväxt för 2008 kring enbart 30 procent i USA, detta som en följd av den vacklande amerikanska ekonomin.

Axis har haft som ambition att växa med marknaden utifrån det IMS förutspår. Företaget har länge satsat på övergång till digitalkameraövervakning som man nu alltså säger kommer att gå långsammare än tidigare.

-Då cirka 25 procent av alla videoinstallationer utförs inom segmentet har vi dragit slutsatsen att hastigheten i teknikskiftet från analog till digital nätverksvideo har dämpats, säger Ray Mauritsson, verkställande direktör Axis Communications i ett pressmeddelande.

Axis har dock inga planer på att ändra sina mål och expansionplaner.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)