JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Efter sjätte raka förlustkvartalet avgår telekomjätten Alcatel-Lucents ordförande Serge Tchuruk och vd Patricia Russo. 

Den fransk-amerikanska telekomjätten Alcatel-Lucent blöder. Förlusten för andra kvartalet blev rejäla 1,1 miljarder euro, nära dubbelt så mycket som motsvarande kvartal i fjol och nära en hel miljard mer än vad analytikerna förväntat sig. Då ingår en goodwillnedskrivning på 810 miljoner euro inom trådlös teknik. Intäkterna minskade med drygt 5 procent till 4,1 miljarder euro.

Det var sjätte kvartalet i rad med förlust för bolaget, som nu meddelar att såväl ordföranden Serge Tchuruk som vd Patricia Russo avgår. Tchuruk slutar 1 oktober medan Russo på styrelsens begäran stannar på sin post tills en efterträdare är utsedd. Därtill avgår även styrelsemedlemmen och förre Lucent-vd:n Henry Schacht med omedelbar verkan.

Fusionen mellan Alcatel och Lucent har sedan den trädde i kraft i slutet av 2006 dragits med integrationsproblem och vid flera tillfällen utfärdat vinstvarningar. Kritiken mot Russo och Tchuruk har bitvis varit hård, inte minst från aktieägarna då företagets börsvärde halverats under tiden.

För resten av året räknar företaget med en intäktsnedgång mellan 2 och 5 procent jämfört med fjolåret och att rörelseresultat blir svagt positivt, på en totalmarknad som man tror stannar på samma nivå som förra året. Tredje kvartalet väntas bli svagt, medan det fjärde tros bli betydligt bättre.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus