JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea breddar sitt kommunikationsrevir

Inbyggnadskonsulten Enea har skrivit ett avtal med amerikanska Voiceboard, som vill använda det svenska företagets mellanvara Element i sina VoIP-baserade radiokommunikationssystem till försvaret. Därmed gör Enea entré till ett nytt kommunikationsområde.
När Voiceboard ska utveckla ett nytt VoIP-baserat radiokommunikationssystem till försvarsindustrin är det svenska Eneas mellanvara (middleware) Element som drar det längsta strået. Företaget använder sedan tidigare Eneas realtidsoperativsystem OSE.

–  Att utveckla middleware för ett pålitligt och högtillgängligt VoIP-system är enormt komplext, tidskrävande och förenat med höga kostnader. Eneas middleware-lösning med både mjukvara och konsulttjänster ger oss ett färdigt paket som låter oss fokusera på vårt utvecklingsarbete och samtidigt öka utvecklingstakten för nästa generation av kommunikationssystem, säger Greg Peacock som är teknikchef på Voiceboard i ett pressmeddelande.

Det amerikanska företaget ska använda Element för att förbättra tillgängligheten i en distribuerat feltolerant VoIP-gateway, vars uppgift är att underlätta kommunikation mellan mobil radio, SATCOM-terminaler, telefonsystem, headsets och VoIP-terminaler i militär miljö.

I mellanvaran finns basfunktioner för att mäta, övervaka och synkronisera applikationer i ett system som är distribuerade över olika typer av processorer och operativsystem. Utöver basfunktionerna har Element felhantering och hårdvaruövervakning för att underlätta underhåll, konfigurering, uppgradering och felavhjälpning av system som är i drift ute i fält.

Enea fick tag på Element genom att köpa resterna av USA-företaget Équipe för tre år sedan. Sedan dess har företaget utvecklat mellanvaran kontinuerligt. Det färska avtalet är mycket viktigt för Enea då det öppnar dörren till ett nytt område inom kommunikationssystem, hävdar företaget.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)