JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huaweis mobilavknoppning på is

Kinesiska Huawei fick inte så bra erbjudanden för sin mobildivision som man hoppats på. Nu skjuter företaget avknoppningen på framtiden, med hänvisning till turbulensen på finansmarknaderna.

Huawei siktade enligt Wall Street Journal på att få in åtminstone 4 miljarder dollar på att sälja halva sin division för mobiltelefoner och andra terminaler, däribland de populära donglarna för mobilt bredband. Men enligt tidningen hade bara två konkreta bud lagts när tiden gick ut i fredags, från riskkapitaljättarna Bain Capital Partners och Silver Lake, och dessa var inte i paritet med vad Huawei ville ha.

Under den rådande finansiella turbulensen tror Huawei inte att det är meningsfullt att fortsätta processen, och man lägger således försäljningen på is. Det är inget större avbräck för företaget, som enligt Wall Street Journal har en stabil kassa. Motivet till försäljningen var mer strategiskt - man hoppades genom att få en amerikansk delägare kunna penetrera USA-marknaden bättre.

- Huawei kommer att fortsätta bevaka marknadsläget, och kan i framtiden återuppta försäljningsprocessen, säger en talesperson till Wall Street Journal.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)