JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Enea har anpassat sitt operativsystem OSE till PowerPC-baserade processorer från AMCC, vars kunder även får tillgång till tjänstepaketet Linx.

AMCC kommer att marknadsföra flera av sina PowerPC-baserade processorer, däribland 405EXr, 440GRx och 440GX med Eneas operativsystem OSE och tjänstepaketet Linx. Kunderna får hårdvara, mjukvara och utvecklingskit i ett paket.

- OSE och Linx är optimerad för skalbara distribuerade multiprocessorssystem som drar fördel av Powerarkitekturens dubbla kärnor och höga datatakt. Kombinationen är en ideal plattform för att bygga nästa generations IP-baserade nätutrustningar med hög tillgänglighet, säger Eneas marknadschef Terry Pearson i ett pressmeddelande.

Till processorerna hör ett utvecklingskit kallas Arches bestående av ett mezzaninkort (AMC) i medelstorlek. Detta har stöd för Serial Rapid IO, Gigabit Ethernet och PCI Express, och är försett med två stycken 1 GHz 460GT-processorer. Till Arches hör en rad utvecklingsverktyg, och dit sällar sig nu även Linx, ett verktyg för interprocesskommunikation.

Enea och AMCC har samarbetat under en längre tid, men detta är det mest integrerade paket de båda har tagit fram tillsammans.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)