JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB Robotics varslar 150
En rejäl dipp i orderböckerna gör att ABB Robotics i Västerås tvingats varsla 150 anställda. Beskedet kom idag på förmiddagen och var en överraskning för de flesta på företaget, skriver vlt.se
– Från fordonsindustrin ser vi en starkt vikande tendens och inom generell industri är trenden att investeringar skjuts upp på grund av begränsad tillgång till kapital, säger Håkan Agnevall, divisionschef för ABB Robotics i Sverige, till vlt.se.

Resultatet är en kraftig dykning i orderingången vilket lett till att 120 tjänstemän och 30 kollektivanställda nu varslas om uppsägning i Västerås.

Facket menar dock att åtgärden är onödig och att situationen går att lösa utan uppsägningar. Facket hävdar bland annat att det fortfarande finns 150 inhyrda konsulter på företaget och att minst ett tjugotal personer går i pension under det närmaste året.

– Det var ett chockartat besked. Vi har nu tillsammans med fackförbundet Unionen begärt en gemensam turordningskrets för hela ABB i Västerås. På det sättet kan vi på ett helt annat sätt arbeta med omplaceringar, säger Bertil Nordqvist, ordförande för Sveriges Ingenjörer på ABB, till vlt.se.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)