JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Thin Film behöver mer pengar
Linköpingsföretaget Thin Film Electronics, som utvecklar tryckta minnen, måste spara pengar och ska därför säga upp personal och minska omkostnaderna.
- För två år sedan tog vi ett strategiskt beslut att arbeta med partners kring allt från bläck till tryckutrustning. Det som hänt är att det blivit en försening i kommersialiseringen och det är för att täcka upp för den som vi nu drar ned, säger Johan Carlsson som är vd på Thin Film Electronics.

I början av året fyllde företaget på kassan med 19 miljoner kronor, pengar som kom från aktieägarna. Dessutom har det under en längre tid pågått diskussioner med en industriell part om att gå in som delägare. Diskussionerna gick dock i stöpet den 5 december.

- Det är svårt att hitta pengar nu och för att överleva måste vi dra ned på verksamheten.

Hur många av de nio anställda som få lämna vill Johan Carlsson inte uttala sig om.

- Vi ska förhandla med facket först.

Planen är dock att behålla kärnkompetensen och ta in mer kapital nästa år. Efter neddragningen sjunker behovet av pengar från cirka sex miljoner kronor per kvartal till runt tre miljoner kronor per kvartal. Dagens kassa räcker en bit in på andra kvartalet och Johan Carlsson räknar med att ha betalande kunder mot slutet av året. Det som behövs är därför en mindre bryggfinansiering.

- Det finns saker som vi kan sälja redan idag men vi kan inte få fram tillräckligt stora volymer.

Problemen kommer sig av att det tagit längre tid än förväntat för företagets kommersiella tryckpartners att få igång massproduktion, problem som lett till cirka sex månaders försening, enligt Johan Carlsson.

Thin Film Electronics har tidigare jobbat med tre marknader: rf-id, samlarkort som Pokémon och etiketter som visar varans äkthet. Efter neddragningen kommer allt fokus att ligga på samlarkorten.

- Det är tråkigt att behöva göra neddragningarna men jag ser ljust på framtiden på grund av det stora intresset vi ser tillsammans med Cartmundi som är världens största producent av samlarkort och spelkort.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)