JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 7 juni 2020 VECKA 23
Den 17:e februari är det tänkt att USA ska stänga sina analoga tv-nät. Men nu vill blivande presidenten Barack Obama skjuta upp övergången till enbart digital-tv åtminstone några månader.
Med hänvisning till att "konsumenterna inte är redo" vill USAs blivande president Barack Obama skjuta upp datumet då landet ska stänga av sina analoga tv-nät till senare i år. Obamas övergångsteam har bett kongressen fatta ett sådant beslut.

En orsak är att de 1,5 miljarder dollar som president Bush anslagit för sponsring av digitalboxar hos fattiga hushåll tagit slut innan alla stödberättigade fått pengar. Behövande hushåll har kunnat ansöka om en check på 40 dollar, som bidrag till de 50-80 dollar som en digitalbox kostar. Men de som ansöker idag hamnar på en väntelista, utan besked huruvida de får något bidrag eller inte.

Konsumentorganisationer i USA har länge lobbat för både mer stödpengar och för att datumet ska skjutas fram, och stöder följaktligen Obama i utspelet. Man påpekar att staten tjänat omkring 20 miljarder dollar på att sälja frekvenserna som frigörs vid nedsläckningen av det analoga nätet, och anser att en del av de pengarna borde gå till att täcka alla kostnader för en förändring som konsumenterna inte bett om.

För telekomindustrin däremot skulle en fördröjning bli ett bakslag. De operatörer som ropat in de gamla analoga tv-frekvenserna på auktionerna vill förstås så fort som möjligt bygga upp 3G- och Wimaxnät där, och telekomleverantörerna ser frekvenserna som en viktig möjlighet att sälja utrustning på en marknad som annars har få ljusglimtar just nu.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)