JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intersil köper digital kraftkompetens
Analogföretaget Intersil har återigen varit ute på shoppingrunda. Strax innan årsskiftet blev det klart att företaget köper amerikanska Zilker, som utvecklat en krets som ger effektiv digital återkoppling i kraftmoduler. Ericsson Power Modules använder Zilkers kretsar i sina senaste kraftmoduler.
– De digitala kraftkretsarna från Zilker Labs gör Intersil till teknikledande av digital krafthantering inom områden som kommunikation, databearbetning, industri och energihantering, säger Dave Bell, vd på Intersil, i ett pressmeddelande.

Företagsköpet är det tredje för Intersil på bara fem månader. Trots att Intersil känner av finanskrisen och säger upp personal likt andra halvledarföretag finns det gott om pengar i kassan.

– Det ekonomiska världsläget som råder just nu gör det mycket attraktivt att köpa små avancerade teknikföretag och vi skulle kunna köpa ett nytt företag i kvartalet om vi ville, säger Dave Bell till Elektroniktidningen.

Zilker Labs krets ZL2005 har medverkat i att få Ericsson Power Modules övertygat om att digital återkoppling ger mer effektiv kraftomvandling än då traditionell analog teknik. Kretsen, en synkron buck-controller, användes bland annat i en intern undersökning där Ericsson för några år sedan jämförde kraftmoduler med analog och digital teknik (länk).

I november i fjol släppte Ericsson sin första oisolerade POL-omvandlare med digital återkoppling och i december kom den andra. I båda moduler sköts själva spänningsregleringen av ZL2005.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)