JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lyckat ingenjörslyft för Chalmers
Igår slog Chalmers upp dörrarna för Ingenjörslyftet. Hela 66 personer kom för att registrera sig till en ny utbildning som garanterar plats på högskoleingenjörsutbildningen i elektroteknik eller datateknik till hösten. Satsningen är ett försök att ta tillvara teknisk kompetens i det krisdrabbade Västsverige. Och än finns chansen att vara med.
– Igår var 66 studenter här och registrerade sig. Vi är väldigt nöjda med det stora antal men tanke på hur kort tid vi har haft på oss att nå ut med den nya utbildningen, säger Birgitta Carlsson på avdelningen för planering och uppföljning på Chalmers.

Närmare bestämt handlar det om en specialutformad bastermin som garanterar en plats på högskoleingenjörsutbildningen i datateknik eller elektroteknik till hösten 2009. Platsgarantin gäller dock enbart om alla kurser klarats av senast den 15 juni.

Satsningen har främst kommit till för att ta tillvara kompetens inom den krisdrabbade fordons- och transportindustrin, men ännu har Chalmers inte hunnit sammanställa varifrån de nya studenterna kommer.

– Vi vet inte om vi nått vår målgrupp. Samtidigt ser vi lika positivt på alla som nu tar chansen att vidareutbilda sig, säger Birgitta Carlsson.

Utbildningen vänder sig således till alla som har gymnasieutbildning och vill bli ingenjör inom elektroteknik eller datateknik.

– Vi har 100 studieplatser, så det finns fortfarande platser kvar för intresserade, säger Birgitta Carlsson.

Så trots att terminen startade igår finns det alltså chans att haka på den nya utbildningen fram till nästa fredag, den 6 februari. Se här för mer information och anmälan (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)