JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 9 juli 2020 VECKA 28
Industrifonden har investerat i Quiqom, ett företag som utvecklat teknik som i flerfamiljshus ger lika mycket bredband via koaxialkabel som man får via optisk fiber.
Att utnyttja det oanvända frekvensutrymmet i de centralantennsystem med koaxialkabel som idag används för kabel-tv – det är tanken bakom stockholmsföretaget Quiqom Systems innovation. Idag har företaget produkter framme som klarar 100 Mbit/s per lägenhet, men man säger sig sikta på 300 Mbit/s. Då kan operatörerna ta steget från dagens kombination av Internet, telefoni och tv till att även klara leverans av ip-baserad hdtv.

Bolaget har ett fåtal installationer i Sverige men behöver pengar för en marknadslansering i Europa. Därför har man sökt riskkapital, och nu fått Industrifonden att köpa in sig i bolaget.

– Quiqom har unik teknik, en färdig produkt och ett erfaret team. Det ger bolaget potential att nå en stor internationell marknad, säger Magnus Fransson, investeringsansvarig på Industrifonden, i ett pressmeddelande.

– Detta ger oss möjlighet att expandera snabbare, säger Quiqoms vd Arne Ljungdal, som har ett förflutet som Ericssonkonsult och som vd för bredbandsföretagen Proxilliant och BooCore.

En viktig poäng med tekniken är att det är enkelt för fastighetsägaren att koppla in sig på den fiber som finns framdragen i närheten av fastigheten, samt att abonnenterna kan ansluta sitt modem till vilket antennuttag som helst i lägenheten.

Hur mycket pengar Industrifonden lagt framgår inte. Inte heller hur stor andel i företaget man fått för investeringen.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)