JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radius varslar 15 personer
Karlskronaföretaget Radius, som bland annat utvecklar radiomodem och utrustning för att fjärrstyra elnät, har varslat 15 personer om uppsägning. Orsaken är att den engelska marknaden har tvärstannat.
– Det är tråkigt men den engelska marknaden, som är en viktig marknad, har tvärstannat. Det vore oansvarigt mot hela företaget om vi inte vidtog några åtgärder i detta läge, säger koncernchef Hans Ottosson till Blekinge Läns Tidning

Han menar att ett antal stora kunder i England aviserat att de inte kommer att lägga några nya order hos Radius under detta år. Skälet är helt enkelt att de saknar pengar till investeringar.

Varslet kommer bara två månader efter det att Radius invigt en helt ny ytmonteringslina som mångdubblar företagets kapacitet (se länk). Det handlar om en investering på 10 miljoner kronor.

Trots varslet och minskad tillväxt för tillfället ser företaget ljust på framtiden i ett längre perspektiv.

– Vi har flera positiva saker på gång. Våra säljare som ansvarar för den Skandinaviska och polska marknaden har överträffat sin budget och det visar att det finns en investeringsvilja hos flera av våra kunder, säger Hans Ottosson till BLT.

Radius sysselsätter cirka 175 personer i världen, varav runt  60 finns på huvudkontoret i Karlskrona.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)