JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Webbverktyg för grönare elmotorer prisas
Effektivare och energisnåla elmotorer i allt från hybridbilar och vindkraftverk till skruvdragare. Det är vad man vill uppnå med Emetor, ett webbaserat utbildningsverktyg som nyligen blev vinnare i entreprenörsprogrammet Startup, som arrangeras av affärsinkubatorn Sting i samarbete med KTH Innovation och Innovationsbron.
– Detta känns helt otroligt! Startup gav mig förmågan att se den kommersiella sidan av vårt arbete vilket är mycket främmande för en forskare. Den tekniska lösningen är enkel och kan oftast bara göras på ett sätt, men det kommersiella perspektivet ger så många vägar framåt, säger Stephan Meier, doktorand vid KTH i ett pressmeddelande

Stephan Meier belönas nu, tillsammans med forskarkollegan Juliette Soulard, med 50 000 kronor för sin utveckling av verktyget Emetor vid KTH. Verktyget, som är webbaserat, ska användas för utbildning i syfte att utveckla nya, mer effektiva och energisnåla synkrona permanentmagnetmotorer. Det har utvecklats i samarbete med ett flertal industriföretag och utvärderas just nu av bland andra Husqvarna och ITT Flygt.

Startup är ett program som syftar till att ge forskare, innovatör eller entreprenör med en teknikbaserade produktidé möjlighet att starta ett företag. I denna omgång av Startup deltog 13 projekt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)