JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tiotusentals nyfikna på KTH-ingenjören
Under tre veckor har 20 000 personer besökt sajten ”KTH på insidan” för att rösta på sin favorit bland tolv studentprojekt. Flest röster fick projektet ”Nyckeln till Multipel Skleros”, följt av ”IT till Tanzania” och ”Den miljövänliga vattenfarkosten Evolo”. Syftet med sajten är att inspirera unga att studera till ingenjör.
– Vi tror att det stora intresset är ett tecken på att många faktiskt är intresserade av teknik och vill veta mer om vad en ingenjör gör. Förhoppningsvis blir många unga nyfikna på hur det är att studera på KTH. Det ska bli väldigt spännande att följa projekten under våren, säger Eva Malmström Jonsson, vicerektor för studentrekrytering vid KTH, i ett pressmeddelande.

Det var i förra månaden som KTH lanserade sajten ”KTH på insidan” som ett första steg i en upplysningskampanj med syfte att ge en tydligare bild av ingenjörens arbetsuppgifter och samtidigt inspirera unga människor att studera till ingenjör (se länk).

Bland sajtens tolv utvalda studentprojekt fick ”Nyckeln till Multipel Skleros” flest röster, följt av ”IT till Tanzania” och ”Den miljövänliga vattenfarkosten Evolo”. Som belöning får projekten 75 000 kronor vardera.
 
Under vårterminen kommer studenterna som ingår i de tre vinnande projekten att blogga och twittra på kth.se/kthpainsidan om hur deras arbete fortlöper. Där går det även att läsa om och se videofilmer från de tre projekten. I slutet av maj avslutas ”KTH på insidan” med en utställning där projektdeltagarna visar upp sina arbeten.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)