JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Per efter Åsa på Enea
Per Åkerberg, som idag är operativ chef på Enea har utsetts till ny vd och koncernchef efter Åsa Landén Ericsson. Per Åkerberg har arbetat på Enea sedan 2004 och bland annat varit global försäljningschef.
- Per Åkerberg har i sin roll som COO i praktiken fungerat som Eneas globala försäljningschef. Han har bidragit starkt till Eneas tillväxt på den globala telekommarknaden de senaste åren. Per kan bolaget och dess marknad utan och innan och styrelsen är övertygad om att han kan fortsätta att utveckla Enea på ett utmärkt sätt, säger Åsa Landén Ericsson i ett pressmeddelande.

Hon sitter i styrelsen men har också varit tillförordnad vd och koncernchef sedan 1 juni förra året.

Per Åkerberg tillträder den 27 mars. Han är född 1966 och har varit anställd på Enea sedan 2004. Först som vd på dotterbolaget Enea Embedded Technology och sedan 2006 som COO. Under denna tid har Enea växt med 40 procent (2004-2008). Det strategiska beslutet att utöka mjukvaruportföljen har lyckats, skriver företaget, och i dag anser Enea att man har marknadens bredaste erbjudande av realtidsoperativsystem, middleware, nätverksprotokoll, databaser och verktyg. Per har även bidragit starkt till att bygga upp Eneas verksamhet på nya marknader såsom Asien och Nordamerika, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Per Åkerberg har även arbetat på Telelogic som Senior Vice President för Centraleuropa och Nordamerika liksom på Telia Megacom. Han är civilekonom från Mittuniversitetet i Sundsvall.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)