JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Har du en idé till en innovation inom hälso- och sjukvård? Men inga pengar för att utveckla eller kommersialisera idén? Lösningen kan vara de så kallade innovationsslussar som Vinnova nu drar igång.
Statliga Vinnova vill inrätta fem innovationsslussar som ska tillvarata, utveckla, kommersialisera och implementera innovationer inom hälso- och sjukvård. Tanken är att sådana slussar ska drivas av landsting eller andra aktörer inom hälso- och sjukvård, gärna i samverkan med kommuner. Varje sluss ska enligt statuterna samverka med Almi och Innovationsbron på regional nivå.

Förhoppningen är att dessa slussar ska ta tillvara och utveckla idéer från hälso- och sjukvården, samt fungera som kontaktnod för företag som vill introducera sina innovationer i denna nisch.

Utlysningen sker i två etapper, där sökande i den första ska beskriva själva innovationsslussens arbete och hur idéer från vårdpersonal kan tas tillvara. Högst tio sådana skisser finansieras med 100 000 kronor vardera. I den andra etappen avgörs vilka fem satsningar som får Vinnovafinansiering under tre år, med totalt max 2,5 miljoner kronor. Vinnova kräver motfinansiering av de sökande med lika mycket pengar.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)