JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ljusare för analogt i industrin
När Databeans analyserar framtiden för analoga komponenter i industrin är det faktiskt ganska trevlig läsning. Analysföretaget spår en årlig tillväxt på åtta procent fram till 2014. Medicinsk teknik är det främsta dragloket.
Prognosföretaget Databeans konstaterar att framtiden ser rätt bra ut för analoga halvledare i industritillämpningar i sin årliga rapport om den marknaden. I år väntar sig företaget att det säljs analoga kretsar till industrin för 3,9 miljarder dollar, en siffra som tros växa med åtta procent årligen under de närmaste fem åren för att då nå 5,7 miljarder dollar.

När Databeans tittar närmare på industrisegmentet är det en uppdelning i fyra kategorier som valts ut: medicinsk teknik, test och mät, industristyrning och militär/flyg. I alla segment tros andelen analoga komponenter öka framöver, tack vare att produkterna blir allt mer uppkopplade samt att de måste bli billigare och energisnålare.

För tillfället är kategorierna industristyrning och militär/flyg mest lukrativa, hävdar Databeans. Samtidigt tros industristyrning förbli det största tillämpningsområdet även i år.

Medicinsk teknik – som för tillfället är det näst störst tillämpningsområdet – spås dock den klart största tillväxten. Hela 12 procent årligen fram till 2014, skriver Databeans. Det är främst floran av bärbara medicinska produkter, exempelvis ultraljudsapparater, glukosmätare och stetoskop, som kommer att sluka mer analogt framöver.

Den kompletta rapporten ”2009: industrial analog IC” går att köpa av Databeans.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)