JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 27 september 2020 VECKA 39
Microsofts inbyggnadsoperativsystem ska nu sättas i händerna på europeiska studenter. Tillsammans med europeiska verktyg för kodgenerering och kravhantering.
I ett samarbete med europeiska verktygsmakarna Geensys och Esterel ska Microsoft sprida utvecklingsverktyg för inbyggda system till europeiska studenter.

Det gemensamma verktygssetet blir gratis för studenter vid några utvalda franska och tyska universitet med inbyggnadsprogrammering i kursplanerna. För institutioner är verktygen antingen gratis eller "extremt fördelaktigt" prissatta.

I paketet ingår en utvecklingsmiljö kring Microsofts operativsystem Dotnet Micro Framework för resurssnåla system, och Windows Embedded CE (tidigare känt som Windows CE), som är Microsofts operativsystem för smartmobiler och handdatorer.

Microsoft bjuder in studenterna på konferenser som bland annat presenterar Robotics Developer Studio, Windows Embedded CE och Dotnet Micro Framework. Dessutom finns utvecklingstävling kallad Embedded Development Competition.

Microsoft bjuder också på lärarutbildningar.

Esterel bjuder på klassrumsuppsättningar (20 användare per lokalnät) av verktyg Scade, som genererar kod för säkerhetskritiska system. I utbyte kräver Esterel feedback om verktyget.

Geensys bjuder på Reqtify, ett administrationsverktyg för kravhantering.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)