JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Svenska Precise Biometrics ska leverera sin teknik för fingeravtrycksigenkänning till Interswitch, ett företag som gör teknik för banker i Nigeria. Företagen har kommit överens om ett pilotprojekt värt 2 miljoner kronor.
I Nigeria ska bankerna gå över från kort med magnetremsa till smartare kort med inbyggda chips, allt för att försöka minska kortbedrägerierna. Regeringen har gett bankerna en deadline att uppfylla kraven i den så kallade EMV-standarden (Europay, Mastercard och Visa) till årsskiftet.

Interswitch, som gör själva korten, vill nu öka säkerheten ännu mer genom att bygga in Precise Biometrics fingeravtrycksigenkänning, kallad Match-on-card. Med den tekniken försäkrar sig banken om att kortinnehavaren är fysiskt närvarande vid transaktionstillfället. Ingen databas eller nätverksuppkoppling behövs eftersom informationen om fingeravtrycket aldrig lämnar kortet.

De båda företagen har redan börjat på ett gemensamt pilotprojekt som kommer att generera intäkter till Precise Biometrics i år.

– Dessutom har vi stora kommersiella förväntningar på partnerskapet under 2010 och framåt, säger Precise Biometrics vd Thomas Marschall.
MER LÄSNING: