JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 256 kbit/s är bredband, tycker Comcast
Sätt gränsen för vad som ska kallas "bredband" på 256 kbit/s. Det tycker internetoperatören Comcast. Också AT&T och Verizon vill lägga ribban lågt. Bakgrunden är att president Obama håller på att ta fram ett stimulansprogram för bredbandsutbyggnad i glesbygd.
Verizon föreslår gränser på 768 kbit/s ned- och 200 kbit/s uppladdning och påpekar att USA-myndigheter själva klarar sig med dessa hastigheter.

Förslagen finns i remissvar till USA:s telemyndighet FCC som är i färd med att formulera president Barack Obamas stimulansprogram för bredbandsutbyggnad. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Också AT&T vill se låga gränser och kommenterar att det finns konsumenter som varken är intresserade av eller har råd med tjänster som IP-telefoni och video, och att stimulansprogrammet borde omfatta även dem.

Den ideella organisationen Free Press, som kritiskt granskar teleoperatörer, tycker att ribban ska sättas på 5 Mbit/s ned- och uppladdning, för att klara dubbelriktad videotelefoni. Därefter ska ribban gradvis höjas. Free Press hävdar att operatörerna försöker urvattna definitionen av rent egenintresse.

Free Press föreslår också att definitionen ska gälla faktiska och inte utlovade datatakter, att bara tjänster som ger öppen access till hela Internet ska omfattas av stimulansåtgärder, och att mobilt bredband ska tävla på samma villkor som fast bredband.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)