JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Mässan Elmia Subcontractor tror att årets upplaga kommer att bli rekordstor. Projektledaren Jonas Ekeroth säger att han aldrig varit med om ett så stort intresse från inköpare.
Mässan Elmia Subcontractor, som går av stapeln i Jönköping 10-13 november, har idag lagt upp sin mässkatalog på sin hemsida och där också öppnat för möjligheten att boka biljetter online. Och projektledaren Jonas Ekeroth anslår en mycket optimistisk ton inför årets mässa.

– Normalt brukar inköpare boka sina biljetter till mässan några veckor innan, men redan i somras hade vi de första förfrågningarna, säger han i ett pressmeddelande.

Tidigare år har mässan enligt egen uppgift genererat affärer för omkring 18 miljarder kronor. Men Jonas Ekeroth tror att den siffran kommer att överträffas i år.

Han tror också att turbulensen inom fordonsindustrin kommer att sätta sin prägel på mässan. En effekt är att Saab Automobile kommer att flytta hela sin inköpsavdelning till mässan under hela mässtiden, med uppgift att hitta nya leverantörer. Och enligt Ekeroth får den som redan levererat något till bilindustrin automatiskt en kvalitetsstämpel.

– Alla vet ju att den som levererar till bilindustrin har en bra skolning vad gäller kvalitet, leveranssäkerhet, innovationsförmåga och inte minst prislapp, säger han.

Enligt en undersökning av förra årets mässbesökare har 70 procent stort eller avgörande köpinflytande, och över hälften är där för att leta nya leverantörer. 31 procent svarade att de var intresserade av nya produkter och 29 procent var intresserade av nyheter och trender.

I år kommer omkring 1200 företag från 30 länder att ställa ut på Elmia Subcontractor. Av tradition står företagen inte grupperade efter bransch, utan elektronikföretag kan stå mellan plasttillverkare, mekaniska verkstäder och leverantörer av pneumatik och hydraulik.

Kontraktstillverkare av elektronik är väl representerade även i år, med både stora och små företag på plats. Note, Hanza, Partnertech, Flextronics, Elektromekan, Norautron, Flodafors Lego, Gelab och Tranås Industrikablage är några utställare. Även en del komponentdistributörer finns på plats, som OEM Electronics och Östergrens Elmotor.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)