JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Obamas man i FCC vill se neutrala nät
USA:s telemyndighet FCC (Federal Communications Commission) väntas föreslå strängare regler för nätneutralitet. Internetoperatörers möjlighet att begränsa konkurrenters trafik, ska begränsas.
Det rapporterar Washington Post som tagit del av förhandsinformation om förslaget från anonyma källor. Operatörer kan exempelvis komma att åläggas att öppet redovisa hur de styr trafiken i sina nät.
 
Ett aktuellt exempel på en konflikt som kan komma att beröras av den nya FCC-regleringen är att Apple stoppat Google från att sälja ett telefoneringsprogram till Iphone. Andra exempel är att Internetoperatören AT&T försöker stoppa Internettelefoniprogrammet Skype och att Comcast stoppat fildelningstrafik av typen Bittorrent.

Operatörer invänder att de måste kunna styra trafikflödet i sina nät för att hindra vissa tjänster från att lägga beslag på så mycket bandbredd att deras nät blir slött.

Ordföranden för FCC kommer att hålla tal på Brookings Institute idag. Han har varit media- och telekområdgivare åt president Barack Obama, som i somras utsåg honom till FCC-ordförande. Nätneutralitet var en presidentvalsfråga. Barack Obama var för och John McCain var emot.

Förslagen från FCC-ordföranden väntas därefter röstas igenom i oktober med en majoritet på minst tre röster av fem, varefter de nya reglerna träder i kraft i vår.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)