JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Nu får användarna och Mydatas lodpastatryckare MY500 ytterligare två leverantörer av lodpasta att välja på förutom Senju, Almit och SMA. Fler lodpastaleverantörer sänker tröskeln för potentiella kunder samtidigt som det också innebär ett erkännande från branschen.
– Även om kunderna kanske måste gör en omkvalificering av lodpastan när de går över till MY500 så ger det ett visst mått av trygghet att slippa byta leverantör. En Alphapasta beter sig som en Alphapasta även om den är modifierad för MY500, säger Robert Göthner på Mydata.

Han påpekar att det i första hand berott på Mydata och inte leverantörerna att inte fler blivit kvalificerade tidigare.

– Andra utvecklingsuppgifter har haft prioritet, därför har det fått vänta. Dessutom tar det tid att ställa in alla parametrar.

I framtiden kommer fler lodpastaleverantörer att adderas till listan.

– Vi har en löpande dialog med olika leverantörer men det dröjer ett tag innan det kommer fler namn på listan.

Även om Robert Göthner inte vill ge några siffror så påpekar han att försäljningen av MY500 ökat med 50 procent under första halvåret i år jämfört med samma period i fjol.

– Den här teknologin har varit på marknaden ett tag och intresset är extremt stort. Men det är en klassisk adaptionskurva. Vi ser att vi lämnat stadiet med early adopters och att det nu är en teknik folk litar på med en otroligt stabil i produkt. Det sprider sig kunder emellan och vi har blivit ett alternativ i varje upphandling.

Samtidigt har priset för MY500 sjunkigt rejält. Från att initialt ha legat uppåt tre miljoner kronor så är listpriset idag nere på 1,5 miljoner. Vill man ha 2D-inspektion och limfunktionaliteten kostar det extra.

– Sen kostar ejektorerna som måste bytas efter ett visst antal cykler men det är vansinnigt mycket billigare än att använda stenciler.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)