JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Videosvarare i Sony Ericssons bakficka
Sony Ericsson kommer att börja erbjuda videosvarare i sina mobiler, med funktion precis som telefonsvarare fast med rörlig bild. Tjänsten tas fram i samarbete med amerikanska Comverse, skriver nyhetsbrevet Cellular News.
Comverse, ett amerikanskt mjukvarubolag inom telekom, menar att idén med videosvarare tilltalar konsumenter över hela världen och att utvecklingen därför fått hög prioritet hos mobiltillverkarna.

– Vårt strategiska samarbete med ledande mobiltillverkare, som Sony Ericsson, är ett led i att se till så nya mobiler har attraktiva och användarvänliga videosvarare, säger Comverse marknadschef John Bunyan till nyhetsbrevet Cellular News.

Videosvarare, "visual voicemail", är tänkt att fungera på samma sätt som telefonsvarare eller röstbrevlåda. Om den man kontaktar inte är anträffbar lämnas helt enkelt en videoström för senare uppspelning. Huruvida denna tjänst kommer att bli eftertraktad eller inte kan förstås ifrågasättas, men John Bunyan är övertygad om att så blir fallet.

– Videosvarare ger användarna en rikare uppsättning av funktioner och val. För operatörerna betyder det ökad trafik och möjlighet till ökad marknadsandel i nyckelsegment, säger han.

När Sony Ericsson tänker lansera videosvararfunktionen är inte känt, inte heller i vilka mobiler den blir aktuell.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)