JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mats Magnell ny vd på Uppsalas rymdbolag
Mydatas mångårige marknadschef Mats Magnell blir ny vd på ÅAC Microtec som utvecklar avancerade 3D-byggsätt för rymd, försvars- och industriella tillämpningar. Företagets medgrundare och tidigare vd, Fredrik Bruhn, fortsätter i företaget men ska fokusera på rymd- och försvarsområdet.
- Jag ser fram emot att kliva in i ett starkt växande företag och tillsammans med skicklig och driven personal ta vara på den hetta som finns på marknaden just nu. Mitt mål är att fortsätta att höja ribban för vad vi kan åstadkomma med vår miniatyriseringsteknologi inom den industriella sektorn, säger Mats Magnell i ett pressmeddelande.

ÅAC Microtec, som tidigare hette Ångström Aerospace, utvecklar ett byggsätt som ger extremt kompakta och lätta elektroniksystem. Så sent som för två veckor sedan skickades ett av företagets styrsystem upp med en indisk bärraket (länk). Det systemet vägde bara 120 gram och kan styra hela satelliten.

- Det är tillfredsställande att vi nu tar nästa steg med företaget och tar tekniken mot industriella tillämpningar och satsar med ytterligare ett mycket intressant affärsområde samt kraftigt stärker företagsledningen, säger Fredrik Bruhn i pressmeddelandet.

Ytterligare förstärkning av ÅACs ledning sker den 1 november då Olle Strandberg tillträder som teknisk chef. Han har 20 års erfarenhet av produktutveckling och produktion inom kontraktstillverkning samt kvalitetsstyrning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)