JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intertek startar miljösajt för elektronikbranschen
Reach, RoHS, WEEE och EuP är fyra EU-direktiv som ställer allt fler krav på elektronikbranschen. Här ser testhuset och konsultföretaget Intertek Semko en möjlighet att både göra en insats och att tjäna pengar med den nystartade sajten greentechinfo.com.
Greentech info är avsedd för den som säljer, tillverkar eller importerar elektroniska produkter. Genom ett abonnemang som kostar 890 euro per år får kunderna tillgång till en databas över den viktigaste miljölagstiftningen som rör elektriska och elektroniska produkter.

Databasen innehåller både lagtexterna och officiella ”guidelines” i original. Men också kommentarer skrivna av Intertek till viktiga delar av regler och direktiv.

Kunden ska kunna hitta till rätt lagdel bara genom att söka på ett produktnamn, till exempel lampor eller mobiltelefoner, eller genom att söka på ett kemiskt ämne som kvicksilver eller bly.

Kunderna får också tillgång till en tjänst kallad ”fråga experten” där en av Greentech infos experter svarar på frågor om lagstiftning om sådant som Reach, RoHS, EuP och WEEE.

Via sajten ska man också tidigt få information om kommande förändringar i lagstiftningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)