JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teleca in i mobiljättarnas Linuxkonsortium
Telekomkonsultföretaget Teleca, med bas i Malmö, har gått med i Limo Foundation, ett konsortium som utvecklar Linuxbaserade plattformar för mobiltelefoner.
Konsultföretaget Teleca, med 2000 telekomkunniga medarbetare, har gått med i Limo Foundation, ett industrikonsortium med målet att skapa en öppen och enhetlig Linuxbaserad mjukvaruplattform för mobilindustrin. I Limo Foundation finns ett femtiotal företag, däribland telekomjättarna Ericsson, Huawei, ZTE, Motorola, Samsung, NEC och NTT Docomo samt halvledarbolag som Texas Instruments, ST, Renesas, Broadcom, ARM och Marvell.

Genom medlemskapet kan Teleca med ökad tyngd erbjuda sina tjänster inom utveckling och integration av programvara för telekom med öppen källkod.

– Det finns en enorm världsmarknad för Limo-mobiler, och mobilindustrin anammar allt mer öppna plattformar, konstaterar säger Andrew Till som är marknadsansvarig på Teleca.

Limo Foundation är den senaste i raden av konsortier som Teleca deltar i. Sedan tidigare är man medlem i såväl Androidföreningen Open Handset Alliance som i Symbian Foundation. Företaget säger sig också vara det enda konsultbolag som har tillgång till källkoden för Windows Mobile, med rätt att modifiera den för att passa kundernas krav.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)