JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den uppkopplade rökdykarmasken som fick Stora Embeddedpriset häromveckan fick i torsdags även priset Årets Guldmobil. En sådan tilldelades även Nanoradio för dess framgångar med de strömsnåla wlan-kretsarna.
Mobilgalan är tidningen Mobils årliga prisutdelningsceremoni då produkter, tjänster och företag utvalda av såväl en jury som av tidningens läsare prisas med Guldmobiler.

Till årets innovation utsågs den uppkopplade rökdykarmask som utvecklats av Prevas och Interspiro, och som redan på mässan Embedded Scandinavia belönades med Stora Embeddedpriset (länk). Tidningen Mobils motivering lyder: "När livet hänger på en skör tråd i de tuffaste av miljöer fixar de kommunikationen mellan de som ska göra räddningsjobbet".

Till årets företag utsågs Nanoradio, med motiveringen: "Med rätt sorts snålhet lyckas de ge dig möjligheten att vara ständigt uppkopplad. Nyknutna avtal med mobilvärldens giganter omsätter tekniken i praktiken".

Bland mobilerna utsågs Sony Ericssons Satio till årets kameramobil och dess W995 till årets musikmobil. Nokia N900 utsågs till årets smartmobil och HTC Hero till årets internetmobil.

På tjänstesidan utsågs Dagens Nyheter till årets mobila nyhetstjänst, Sportbladet till årets mobila sporttjänst, Ghostwire till årets nöjestjänst, Spotify till årets multimediatjänst och Magmito till årets mobila affärslösning.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)