JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon lägger över allt mer på TSMC

Infineon och TSMC ska gemensamt utveckla en 65nm-process med inbyggt flashminne. Detta är ett steg i Infineons strategi att lägga ut tillverkning av kretsar i 65 nm och därunder.
Processen som tyska Infineon och taiwanesiska TSMC ska utveckla tillsammans är tänkt att användas för att tillverka styrkretsar som kan integrera flashminne. Det handlar om smartkort, samt kretsar för fordons- och säkerhetstillämpningar.

Att Infineon går in i ett djupare samarbete med TSMC är i linje med företagets strategi, att lägga ut all produktion på 65 nm och finare geometrier. Planen är att processen som siktar på styrkretsar för säkerhetstillämpningar ska vara kvalificerad under andra halvan av 2012, medan de första fordonskretsarna väntas dyka upp cirka sex månader senare. Först ut inom fordonssegmentet blir en 32 bitars Tricore-processor.

Infineon påstår sig vara nummer ett inom smartkort, med drygt 25 procent av världsmarknaden, samt numer två inom fordonstillämpningar. TSMC är, enligt egen utsago, det enda foundy som erbjuder 0,25 µm och 0,18 µm inbyggt flash som möter AEC-Q100-specifikationen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)