JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Efter en fem kvartal lång utförsbacke vände försäljningen äntligen uppåt för de europeiska komponentdistributörerna under årets tredje kvartal. Det visar siffror från distributörsorganisationen Idea.
Siffrorna från Idea bekräftar att marknaden håller på att stabiliseras. Orderingången till distributörerna ökade med 18 procent under tredje kvartalet jämfört med det andra, och faktureringen ökade med 3 procent.

Jämfört med fjolåret låg orderingången alltjämt 10 procent lägre, och fakturerningen 20 procent lägre. Och Ideas talesman Adam Fletcher vill inte blåsa faran över.

– Förbättringarna är strålande nyheter, men de kommer från en historiskt låg nivå. Stabiliseringen i industrin och ekonomin under årets andra halvår är välkommen, men trots framtidsoptimismen misstänker jag att vi kommer att 'studsa längs botten' av konjunkturen. Det är osannolikt att vi får se en återgång till stabil tillväxt i Europa före den här tiden nästa år, säger han i ett pressmeddelande.

Branschen har alltjämt svårt att göra längre prognoser, men Idea konstaterar att den starka efterfrågan från Asien har gjort att ledtiderna för vissa komponenter ökat. Dock inte tillräckligt för att komponentföretagen ska öka produktionen.

– Komponenttillverkarna kommer sannolikt att agera försiktigt tills tillväxttrenderna förstärkts än mer. Bristen på meningsfulla kundprognoser är alltjämt en hämsko för investeringarna, säger Fletcher.

Idea är en organisation för europeiska distributörsföreningar. Från svensk sida är IM-föreningen dess representant.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)