JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 24 september 2020 VECKA 39
Lundabaserade Flatfrog, där entreprenören Christer Fåhreus är styrelseordförande, fyller på kassan med 125 miljoner kronor. Företaget utvecklar en 40-tums pekskärm med så kallad multitouch, där flera personer kan samtidigt styra olika program med fingerrörelser. Det skriver Dagens Industri.
Planen för 23-mannaföretaget är att starta volymtillverkning i Korea under hösten hos Kortek. Målet är att producera 2000 skärmar under fjärde kvartalet. Men Flatfrog står bara för skärmen. Precis som med Iphone är tanken att användarna ska utveckla egna tillämpningar. Skärmen är kompatibel med Windows 7 men även Apple och Linux-program.

Eftersom flera personer samtidigt kan använda skärmen tänker sig Flatfrog att den kan användas som spelbord, som utbildningsstöd och på restauranger där flera gäster samtidigt kan läsa och beställa från menyn.

– Det är omöjligt att räkna upp alla användningsområden, säger Ola Wassvik som är grundare till Dagens Industri.

Skärmen är av härdat glas för att tåla höga påfrestningar. Rörelsedetekteringen sker med hjälp av laserljus och en algoritm som detekterar förändringar när ljusbanan bryts eller ändrar riktning

De 125 miljonerna som Flatfrog tar in kommer från de internationella investerarna Invus (50 Mkr), Sunstone Capital (40 Mkr) och Promethean (30 Mkr). Dessutom skjuter mindre investerare till 5 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)