JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 4 juli 2020 VECKA 27
Den 11 februari är det återigen dags för Medtech Investment Day, ett arrangemang i Kista, där 22 förhoppningsfulla medicinteknikföretag får möjlighet att presentera sig för potentiella investerare.
– Både antalet företag och spännvidden i deras produkter visar på vilken fantastisk innovationskraft och kompetens Sverige har inom medtech-området, säger Anna Lefevre Skjöldebrand, vd på Swedish Medtech i ett pressmeddelande.

Senast det begav sig i december 2008 samlade arrangemanget runt 160 personer, 19 unga medicinteknikföretag och cirka 35 investerare (länk). I år får 22 företag chansen att sälja in sig till potentiella investerare och partners. I slutet av dagen kommer det mest intressanta företaget och med bäst förutsättning att expandera, få ta emot MedTech Investment Day Award 2010.

Bland medverkande bolag denna gång finns till exempel Göteborgsföretaget Syspiro som lanserar en lösning för övervakning av fostrets hälsa under förlossningen. Brighter, ett företag från Stockholm, kommer att visa en ”allt-i-ett-produkt” för behandling av diabetes. Calmark, som är beläget utanför Karlstad, har utvecklat ett biokemiskt alarm för patientnära användning i akuta situationer.

Mer kända för Elektroniktidningens läsare är Bioservo Technologies som utvecklar en handske som förstärker kraften i handen (länk), Cathprint som utvecklar en kateter baserad på Cuptronics mönsterkortsteknik (länk) och Scint-X som utvecklar en ny typ av detektor för tandröntgen (länk).

Arrangemanget sker i samarbete mellan branschorganisationen Swedish Medtech, affärsinkubatorn Sting (Stockholm Innovation & Growth), Stockholm-Uppsala Life Science, Stockholm Business Region Development, Invest in Sweden Agency (ISA), Centrum för teknik i medicin och hälsa (CTMH), Karolinska Trial Alliance (KTA) och Danderyds Sjukhus.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)