JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Teleca ska lyfta mobilgrafiken
Svenska Teleca har fått uppdraget att trimma programvaran för brittiska Imaginations IP-kärnor för grafik och video så att dessa kärnor kommer mer till sin rätt. Imagination Technologies är marknadens kanske ledande leverantör av grafik-IP för fickelektronik med kärnor i högprismobiler från Apple, Sony Ericsson, Nokia och Motorola.
Teleca och Imagination ska implementera grafik- och videoacceleration för mobiltelefoner som använder Imaginations IP-kärnor.

För att kunna sätta igång med arbetet bygger Teleca upp ett laboratorium av smartmobiler från olika tillverkare med det gemensamt att det sitter IP-kärnor från Imagination i dem.

Imaginations IP-kärna PowerVR MBX för 3D-grafik sitter i mobilsystemkretsar som Freescale i.MX, Texas Instruments Omap och Renesas SH-mobile och används därmed i de mest avancerade mobiltelefonerna från de flesta stora tillverkare. Telecas implementationer kommer därmed potentiellt att öka kvaliteten på grafik och video för ett stort antal smartmobilanvändare – "substantiellt" är ordet företaget i ett pressmeddelande

Målet är enligt pressmeddelandet att öka användningen av grafik- och videoaccelerering i mobila enheter,

Enligt pressmeddelandet om partnerskapet kommer implementationerna att göras i standardiserade programgränssnitt. Teleca ska optimera drivrutiner och tillämpningsprogram.

Teleca är mjukvaruleverantör och -konsult för mobilbranschen med 2 000 anställda i elva länder.

Utöver grafik- och videokärnor saluför Imagination kärnor för signalalgoritmer, ljud och kommunikation.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)