JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Farnell satsar på alternativ energi
Komponentdistributören Farnell utöka sitt sortiment av produkter för tillämpningar inom vindkraft, solkraft och andra typer av alternativ energi med 1000 artiklar, och säger att området numera är ett viktigt fokus för företaget.
– Elektronikindustrin har en nyckelroll när det gäller att utveckla effektiva system för att stödja alternativa energikällor och energieffektiva konstruktioner. Vi försöker underlätta komponentval och komponentleveranser och snabba upp konstruktionsprocessen åt våra kunders konstruktörer, förklarar Lynn Ma, europeisk marknadschef för området på Farnell, i ett pressmeddelande.

Utöver att utöka sortimentet, som efter expansionen omfattar över 5000 artiklar från såväl stora aktörer som Microchip, ST Microelectronics och Tyco som mindre nischleverantörer, driver Farnell även en webbcommunity på området kallad Element 14. Där finns bland annat en diskussions- och informationsgrupp (länk) som ger support och information för ingenjörer som arbetar på nya projekt. Även företagets kundtidning Technology First fokuserar på alternativ energi i sitt senaste nummer.

Farnell menar också att ökad verkningsgrad i ett större perspektiv är lika viktigt som alternativ energi, inte minst för att få ner totalkostnaden för slutkunden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)