JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Med sammanslagningen av WPG Holdings och Yosun Industrial Corp skapas en komponentditributör som på allvar kan ta upp kampen med amerikanska Arrow om vem som är störst i världen i denna nisch.
Den sammanlagda omsättningen för WPG och och Yosun var cirka 9,6 miljarder dollar i fjol vilket bara är marginellt mindre än Arrow, som landade på 9,8 miljarder dollar. Trea ligger Avnet med 9,2 miljarder dollar.

Taiwanesiska WPG har under årens lopp vuxit genom uppköp men analyshuset Isuppli påpekar att de förvärvade företagen i stor utsträckning fått leva kvar som fristående enheter med egen profil. Isuppli spår att WPG kommer att använda samma strategi även den här gången.

Både WPG och Yosun är stora i Kina, en marknad som är på väg att bli mogen med lägre tillväxttakt. Även bruttomarginalerna har gått ned och ligger idag mellan 2 och 7 procent. Enligt Isuppli leder detta till att företag som vill växa snabbt måste göra förvärv, och att vi därför kommer att få se fler affärer framöver i branschen.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)