JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intersil donerar halvledarfab

Intersil donerar halvledarfab


Vad gör man med sina gamla halvledarfabriker när de inte längre behövs? Ericsson rev för några år sedan sina halvledarfabriker i Kista för att ge plats åt nya kontor.  Analogspecialisten Intersil valde i stället att donera sin överblivna fab i Florida till University of Central Florida (UCF).
När Intersil i fjol drog ned produktionskapaciteten blev en av fabrikerna i Florida över. Det är en enhet som ursprungligen byggdes av Harris 1977 och som tillverkat kretsar åt amerikanska myndigheter, försvaret och till rymdprojekt men också kommersiella analogkretsar och blandat analog-digitala kretsar.

Renrum och kontor är på 9336 kvadratmeter och tomten på cirka 20 000 kvadratmeter. Fastigheten värderas till 13 miljoner dollar. Intersil åtar sig dessutom att stå för alla driftskostnader under första året liksom för vissa reparationer och utgifter under tre år.

UCF som är USA:s tredje största universitet har 53 000 studenter och kommer nu att låta bygga om fabriken för att hysa undervisningslokaler, kontor och laboratorier. Bland annat kommer lokalen att hysa forskning kring solceller.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)