JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Det har vänt för Prevas
En tydlig ljusning på marknaden under den senare delen av kvartalet, och en klar uppåttrend. Så kommenterar Mats Lundberg, vd på inbyggnadskonsulten Prevas, företagets senaste kvartalsbokslut. Han konstaterar också att bolaget börjat rekrytera igen.
Årets första kvartal för konsultföretaget Prevas påminner en hel del om motsvarande kvartal ifjol. Lite lägre omsättning, 133 miljoner jämfört med 152, och lite lägre vinst, 9,9 jämfört med 10,3 miljoner. Vilket inte är så konstigt då företaget har klart färre anställda nu än då, 432 personer jämfört med 511 i medeltal i fjol.

– Men skillnaden är riktningen. Ifjol började första kvartalet starkt, och slutade svagt. I år började det svagt och slutade starkt. Vi märker en tydlig uppåttrend, säger vd Mats Lundberg till Elektroniktidningen.

– Vi får förfrågningar i hög takt, vi får allt fler order och ökar beläggningen. Och nu rekryterar vi igen, säger han.

I likhet med de flesta konsultföretag minskade Prevas antalet anställda under lågkonjunkturen. När man nu ökar personalstyrkan igen så är det främst specialister på inbyggda system som söks.

– Vi vill ta ännu ett steg mot tung realtid. Och vi rampar upp kompetensen inom maskin-till-maskinkommunikation, säger Mats Lundberg.

Allt är dock inte bara frid och fröjd. Trots trendbrottet och den i branschen goda marginalen på 5,2 procent före skatt så finns dock fortfarande oroshärdar, menar Mats Lundberg. Men de är främst av övergripande karaktär, som allmän ekonomisk oro.

– Vi märker ju att kunderna investerar mer nu. Men visst, det kan ändras när som helst.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)