JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 7 juli 2020 VECKA 28
Amerikanska Tektronix, som är klart störst på oscilloskop, har de senaste åren förlorat ledartröjan när det gäller den absolut största bandbredden. Både LeCroy och Agilent har instrument som klarar 30 GHz eller lite mer. Tektronix går nu ut och berättar att företaget med hjälp av IBM:s senaste kiselgermaniumprocess kommer med produkter under nästa år som har motsvarande analoga bandbredd.
Kapplöpningen om vem som kan erbjuda den största bandbredden är ett ständigt pågående race. Marknaden för dessa instrument är visserligen ganska liten men ledartröjan ger ändå ett visst mått av prestige. LeCroy har innehaft den på senare tid men i våras kom Agilent med oscilloskopfamiljen Infiniium 90000X baserad på AD-omvandlare i Indiumfosfid (länk).

Företaget var först med att överge kiselgermanium för det betydligt mer exotiska III-V-materialet. Lanseringen har fått konkurrenterna att agera. LeCroy svarade en vecka senare med att berätta att företaget klarat 60 GHz bandbredd i labbet (länk). Och nu går Tektronix ut och berättar att företaget nästa år kommer med produkter som klarar minst 30 GHz bandbredd.

Tektronix kommer att använda IBM:s senaste bipolära CMOS-process med kiselgermanium på 130 nm kallad 8HP. De två började samarbeta för 15 år sedan och den första produkten baserad på kiselgermanium kom år 2000. Det var oscilloskopfamiljen TDS70000.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)