JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En vecka kvar till ”Tillförlitlighet 2010”
Nu är de 300 kort som producerades i Live Production-linan på S.E.E. 2010 testade och om en vecka presenteras resultaten på endagskonferensen ”Tillförlitlighet 2010” på Stockholmsmäsan i Älvsjö.
– Många av deltagarna kommer säkert att ställa sig följande fråga när de reser hem från Tillförlitlighet 2010: Kommer elektroniken i flygplanet/tåget/bussen/bilen att fungera hela vägen hem? säger Lars Wallin som är moderator för konferensen.

För en vecka sedan avslutades de stresstester som Saab i Järfälla utfört på en del av kretskorten. Resultatet visar att det inte är frågan om blyad eller blyfri elektronik som är den avgörande faktorn när elektronik slutar fungera.

På konferensen den 26 oktober kommer resultatet av dessa stresstester att redovisas tillsammans med övriga resultat. Deltagarna kommer i detalj kunna följa de 15 tillverkningsbatchernas öden och se hur mönsterkorten delaminerat, kontakter smält, lodkulor spridits och hur olika lödpastors legeringar påverkat lödfogens utseende när de granskats enligt IPC-610 klass 2 av Triabs CIT-experter (Certified IPC Trainer).

Förutom seminarier finns också en miniutställning med 27 deltagande företag.

Mer information och anmälan finns här: (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)